eAkademin.se

Prezi ger dina presentationer liv

augusti 3, 2011 av
Postad under: Verktyg 

Fler och fler har fått upp ögonen för det webbaserade presentationsverktyget Prezi, ett spännande alternativ till PowerPoint. Med Prezi skapar du dynamiska och icke-linjära presentationer som liknar en tankekarta. Det här verktyget bygger mycket på in- och utzoomningar mellan helheter och detaljer, men man kan också hoppa över den finessen om man vill. Resultatet blir ändå mer levande och engagerande än ett vanligt bildspel.

Ett stort plus är att det går snabbt att komma igång; det är bara att börja skriva var som helst på arbetsytan och sedan arrangera  som man vill tillsammans med bilder, mediafiler, ritningar etc, och man har kul medan man håller på! Bra tips är att hela tiden tänka så bildmässigt som möjlig, att variera med olika storlekar på olika viktiga saker och hålla samman grupper av innehåll med inramningar.

Man kan visa sin prezi direkt via webben men man kan också välja att ladda ner sin presentation. Det är även möjligt att samarbeta och utforma en prezi tillsammans, något jag och min kollega provat och gillat. En annan fördel är att man kan tillåta andra att återanvända och bygga vidare på den presentation man skapat, kanske plocka någon del bara, men det egna originalet finns alltid kvar intakt.

Med ett vanligt gratiskonto blir dina presentationer synliga för alla, men möjligheten finns förstås att uppgradera och betala för ett privat konto. Prezi erbjuder dessutom ett speciellt konto för lärare och elever, som innebär att presentationerna inte blir publika för andra än de som ingår i gruppen.

På hemsidan kan man se många bra exempel på andras presentationer och där finns bra instruktionsfilmer och tips om vad man bör tänka på för att få ut så mycket som möjligt av Prezi. Riktigt snygga presentationer utnyttjar de visuella effekterna fullt ut och låter detaljerna i utzoomat läge bilda ett mönster eller bygga en bild, som t ex den här av Maria Andersen som visar hur twitter kan användas för reflektion i undervisningen:

 

 

Kommentarer

4 Comments på Prezi ger dina presentationer liv

 1. Kent Nordlinder on tor, 4th aug 2011 04:11
 2. Läckert presentations resultat 🙂

 3. Marie Norberg on fre, 5th aug 2011 08:35
 4. Ja, och om man kan teckna blir det ju en helt annan division :).

 5. Katia Sánchez on mån, 7th Nov 2011 10:16
 6. Hej!

  Jag har börjat med min presentation men kan inte ladda ner den så att den går att se på andra datorer. Vet ni hur man kan göra det?

  Tack!

 7. Kent Nordlinder on mån, 7th Nov 2011 04:49
 8. Hejsan Katia

  Det finns tre alternativ för att spara ner sin prezi fil.

  Man kan i redigeringsläget välja att skriva ut sin fil så får man en Pdf fil att spara ner.

  Eller så kan man, när man är inloggad, under sin presentation klicka på download. Då får man en SCORM/IMS kompatibel fil som man kan importera i en kompatibel lärplattform miljö.

  Det tredje alternativet är enklast, koppla upp den dator du vill visa presentationen på mot internet. Dela ut din prezi presentation så att alla får den tillgänglig, så kan alla se den i sin webbläsare. =)

  Lycka till!

Berätta vad du tänker när du läser denna post...
och om du vill att din bild ska synas till din kommentar, skaffa dig en gravatar!


8 × fem =

Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/b/5/e/eakademin.se/httpd.www/wp-content/themes/revolution-code-eak/l_sidebar.php on line 4

Logga in

Warning: Use of undefined constant disable_cache - assumed 'disable_cache' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/b/5/e/eakademin.se/httpd.www/wp-content/plugins/posts-by-tag/posts-by-tag.php on line 473

Månadens ros

 • Månadens ros
  Vi vill ge månadens ros till människorna i open source projektet moodle.
Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/b/5/e/eakademin.se/httpd.www/wp-content/themes/revolution-code-eak/l_sidebar.php on line 17

Veckans fråga

Vad ser du fram emot mest på Lärande för Framtiden konferensen?

 • Jorge de Sousa Pires (40%, 2 röster)
 • Paneldebatt (40%, 2 röster)
 • Carl Daniel Norenberg, Intel (20%, 1 röster)
 • Joke Palmkvist, Microsoft (0%, 0 röster)
 • eAkademins överlämnande (0%, 0 röster)

Antal röstare: 5

Loading ... Loading ...
Omröstningsarkiv

LärresurserLärresurser

partners

Länk till härnösands kommun

länk till eu

Länk till mittuniversitetet

Länk till tillväxtverket

länk till länsstyrelsen

Länk till learnify

vart finns eakademin

RSS

Prenumerera på eAkademin.se